Bereidingstips


Voor het bakken

  • Biefstuk
  • Entrecôte
  • Filetlapjes
  • Varkenshaas
  • Rosbief
  • Schnitzel


Voorbereiding

Zorg dat het vlees niet te koud is.
Haal het tijdig uit de koelkast.


Kruiden

Rundvlees; zout en kruiden vlak voor of tijdens het bakken
Varkensvlees; ± 30 minuten voor de bereiding kruiden (beter voor de smaak)
Kip;± 30 minuten voor de bereiding kruiden (beter voor de smaak)

De oven

Begin met het instellen van de oven: 90 graden Celsius
en alvast uw presenteerschaal of bord in de oven plaatsen.

Bakken

  • Plaats de koekenpan op hoog vuur
  • Wacht even tot de pan heet is
  • Doe vervolgens uw bak en braadproduct in de pan
  • Dit uit laten bruisen
  • Dan het vlees van u af in de pan doen
  • U bakt in enkele minuten het vlees (alleen een mooie kleur geven)
  • Daarna plaatst u het vlees op de presenteerschaal in de oven


Rusttijd in de oven

Hangt van de dikte af, maar ter indicatie

Biefstuk: ongeveer 15-20 minuten
Schnitzel: ongeveer 10-15 minuten
Rosbief: ongeveer 40 minuten of langer
Varkenshaas: ongeveer 20-30 minuten

Succes!

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.